Nieuws

Patent Valuation – Een eerste overzicht

Een patent is geen doel op zich. Waar het omgaat is wat ermee bereikt kan worden. Om de mate te bepalen waarin een patent kan helpen om bedrijfsambities te bereiken, kan het essentieel zijn om de waarde ervan te bepalen. Oftewel: Patent Valuation. Maar is dit eigenlijk wel mogelijk? Lees verder.

Het Unitaire Octrooi en Nederland

Wat zijn de gevolgen van het unitaire octrooi voor Nederland? De officiële implementatie van het unitaire octrooi komt snel dichterbij, en ook Nederland heeft de eerste stappen gezet om deze veranderingen in de nationale wet aan te passen. Lees hier wat dit betekent voor bijvoorbeeld het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Google Patents – Zelf op zoek naar patenten en de stand van de techniek

Deze maand lanceerde Google een nieuwe versie van Google Patents, een gratis te gebruiken zoekmachine voor het vinden van patenten en de stand van de techniek. Wat is nieuw en hoe kan deze machine effectief worden ingezet? Lees verder

Does IP exist in the 3D printing world?

Hoe gaan 3D printen en intellectueel eigendom samen? Kunnen producten nog beschermd worden als iedereen ze zelf uit kan printen? Lees erover in onze column die in het blad Mikroniek verscheen.

Geïnteresseerd in alle columns? Bekijk hier het overzicht

Innovatiesubsidies gewild bij mkb

Voor het zevende jaar op rij is er een toename in het gebruik van fiscale regelingen die Research & Development (R&D) bevorderen. De grote meerderheid van de bedrijven die dit deden was mkb-er, laat het Rijk voor Ondernemend Nederland weten. Lees verder.

Komst van het unitaire octrooi nog dichterbij

Op 5 mei werd één van de laatste obstakels van het unitair octrooi overwonnen, de bezwaren van Spanje werden door het Hof van Justitie van de Europese Unie afgewezen. Aangezien Spanje geen vervolgstappen meer kan zetten betekent dit dat het Unified Patent Court de laatste stappen kan zetten in het realiseren van dit Europese systeem. Verwacht wordt dat de eerste unitaire octrooien eind 2016 of begin 2017 zullen worden toegekend. Lees verder.

Startups en Patenten

De moderne economie en de manier waarop naar ontwikkeling wordt gekeken vraagt om een klimaat waarin snelle aanpassingen en constante vooruitgang de norm zijn. In zo’n systeem lijkt een patent misschien een fossiel uit een ver verleden. Veel startups, in hun race om de eerste te zijn, de meest succesvolle, vergeten echter soms het belangrijkste: ervoor zorgen dat wat je vandaag uniek maakt, morgen ook nog van jou is. Lees verder.

A Patent: The stimulator of innovation

DOGIO Patents is begonnen met schrijven voor Mikroniek, en vakblad voor fijnmechanica. In de columns voor het blad proberen we licht te werpen op de rol die patenten kunnen spelen binnen dit specifieke vakgebied. Tegelijkertijd bespreken we ook algemene veranderingen en situaties binnen de wereld van het intellectueel eigendom. De eerste in de reeks: A Patent: The Stimulator of Innovation.

IP for Health

DOGIO Patents has set itself the goal of demonstrating that intellectual property is a way to stimulate innovation. In this we take an active approach. This is why we are present at events such as Innovation for Health. We want to support and promote IP for Health, and through that stimulate innovation within the entire healthcare system. Lees verder.

Een octrooiaanvraag is pas het begin

Een uitvinding moet zo goed mogelijk worden beschermd en een octrooiaanvraag helpt hierbij. Echter gaat het meestal niet om de uitvinding zelf, maar juist om wat hiermee bereikt kan worden. Een succesvolle patentstrategie vertaalt zich in het succes van uw product en kan veel kosten en zorgen besparen. Een octrooigemachtigde is er daarom niet alleen om een patent te schrijven, maar is ook gespecialiseerd in het opzetten van een persoonlijke patentstrategie en in het effectief inzetten van een patent om uw doelstellingen te bereiken. Lees verder.

Lancering databank octrooilicenties

De databank octrooilicenties is 11 november 2014 de lucht in gegaan en is een digitale plek waar patenthouders en ondernemers samen komen. Patenthouders krijgen de kans patenten ter licentiëring aan te aanbieden, terwijl ondernemers een direct overzicht hebben van de beschikbare technologieën. Lees verder.

Met een nieuw product naar de beurs? Advies over wat u wel of beter niet kunt laten zien

Beurzen zijn bij uitstek een goede plek voor het presenteren van nieuwe producten en het leggen van nuttige contacten. Producenten en ontwikkelaars willen natuurlijk graag hun nieuwste ideeën aan de markt laten zien. Maar dit kan ook de bescherming van een product in gevaar brengen. Wat kan u wel en wat kunt u beter niet laten zien? Lees verder.

Het grote verschil tussen Nederlandse en Duitse fabrikanten

Begin oktober was in Utrecht de jaarlijkse beurs World of Technology and Science. Het ontmoetingspunt voor ondernemers op het gebied van techniek, chemie en wetenschap. Als octrooibureau ben je natuurlijk geïnteresseerd hoe de deelnemers aan zo’n beurs omgaan met hun intellectueel eigendom. We hebben zowel voor als tijdens de beurs met diverse standhouders gesproken hoe zij hier tegen aankijken. Een kort verslag van onze bevindingen. Lees verder.

Europa is de meest innovatieve regio ter wereld

Deze zomer werd het wereldwijde innovatie rapport gepubliceerd: The Global Innovation Index 2014. Dit jaarlijkse rapport is het resultaat van de samenwerking tussen de Cornell University, INSEAD en WIPO. Het lijkt erop dat de beste voorwaarden voor innovatie in Europa aanwezig zijn. Lees verder.