Lancering databank octrooilicenties

De databank octrooilicenties is 11 november 2014 de lucht in gegaan en is een digitale plek waar patenthouders en ondernemers samen komen. Patenthouders krijgen de kans patenten ter licentiëring aan te aanbieden, terwijl ondernemers een direct overzicht hebben van de beschikbare technologieën.

De databank biedt patenthouders de mogelijkheid meer rendement uit hun patent te halen door één plek te faciliteren waar licenties worden aangeboden en ondernemers terecht kunnen. Ondernemers krijgen inzicht in welke technologieën bestaan en welke worden aangeboden. Patenthouders en ondernemers kunnen zo gemakkelijker tot een licentieovereenkomst komen. Hiermee verkrijgt de ondernemer het recht om een gepatenteerde uitvinding zelf te maken, te verkopen of toe te passen.

Patenthouders kunnen zelf hun patent gratis ter licentiëring aanbieden in de databank. Het initiatief sluit aan bij het beleid van Economische Zaken om de resultaten van onderzoeken en innovatie snel op de markt te brengen.
Voor het opstellen en/of het overdragen van een licentieovereenkomst en het in licentie geven van uw patentrecht kunt ook bij DOGIO Patents terecht. Voor meer informatie over het zelf plaatsen van een patent in de databank kunt u bij NL Octrooicentrum terecht.