Grappige patenten

Patenten hebben uiteraard het doel om op een serieuze manier uitvindingen te beschermen, maar soms zijn de uitvindingen die gedaan worden gewoon ronduit grappig. Dit kan omdat ze oud zijn, vergezocht, of omdat simpelweg enige logica achter het idee lijkt te ontbreken. Hierbij een selectie van de meest verbazingwekkende en grappige patenten.


Duikers in je cornflakes

Toy diverDit patent dateert alweer uit 1957 en toont een speelgoedduiker die naar de bodem kan zinken. Door het figuurtje met bijvoorbeeld bakpoeder te vullen gaat het op en neer in het water, zodat het lijkt alsof hij duikt. In de beschrijving van de uitvinding staat zelfs specifiek dat het mannetje gekleed is voor ‘amfibische militaire missies’. Deze poppetjes werden toentertijd gemaakt in opdracht van Kellogg’s en waren te vinden in pakken cornflakes.

————————————————————————————————————————————-
What up dog?
hondDeze fantastische uitvinding komt uit 1980 en het als doel om de oren van honden schoon te houden tijdens het eten.

————————————————————————————————————————————-
Is dit de toekomst?
3D-brilVaak geven patenten een kijkje in hoe de toekomst eruit zou kunnen zien. Deze 3D-bril, gemaakt door Magic Leap en gesponsord door Google, probeert een ‘cineastische realiteit’ tot leven te roepen. De 3D-wereld kan worden geactiveerd worden door triggers in de echte wereld. Neem bijvoorbeeld een doos cornflakes waaruit een monster tot leven komt.

————————————————————————————————————————————-
Ondergewaardeerd?
Rugklopper
Soms heb je gewoon een klopje op je schouder nodig, moet deze uitvinder hebben gedacht. Met deze uitvinding kan dit op elk moment van de dag, wanneer je zelf vindt dat je dit hebt verdiend.

————————————————————————————————————————————-
Toiletrol
Toiletrol Ook toiletpapier (met afscheurbare velletjes!) was ooit een uitvinding die een patent kreeg. In 1891 kwam iemand op het briljante idee om losse velletjes te verschaffen. Je kon deze gebruiken als toiletpapier, maar ook prima om cadeaus mee in te pakken.

————————————————————————————————————————————-
De Horsey Horseless
USS1D0030551
Rond eind 1800 was de auto in opkomst. Een groot probleem waar veel mensen bang voor waren was dat paarden, die zich ook nog op de weg bevonden, zich rot zouden schrikken van deze metalen concurrentie. Meneer Smith dacht dat hij de oplossing had gevonden: een auto met een grote houten paardenkop. Voordat het paard doorhad dat zijn tegenligger helemaal geen soortgenoot was, zou de auto er al lang vandoor zijn!